Aangepast sporten is er voor iedereen met een beperking, waarbij het kan gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele of chronische beperking in Noord/Holland.

Voor elk kind zijn er mogelijkheden op het gebied van sport. Sport is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen.  Niet alleen op conditioneel/lichamelijk gebied maar het stimuleert ook de ontwikkeling op sociaal-emotioneel gebied. Verschillende sportverenigingen hebben een team voor G -sporters.
Deze verenigingen hebben speciaal opgeleide trainers die de kinderen begeleiden. Vaak hebben ze ook speciale voorzieningen voor kinderen. In elk dorp of stad zijn verenigingen die G-sport aanbieden. De meeste voorkomende verenigingen met een G-sport tak zijn: hockey, voetbal en zwemmen.

Er zijn per regio heel veel mogelijkheden. Door het internet zijn die mogelijkheden makkelijk te vinden. Elke provincie heeft een sportinstantie die alle sporten coördineert, dus ook het aangepast sporten. Hier onder vindt u links van sportinstanties binnen uw regio.

Noord-Holland
www.sportservicenoordholland.nl

Flevoland
www.sportflevo.nl

Veel ouders sporten zelf ook en zouden het prettig vinden dat hun kinderen ook zouden sporten binnen hun eigen vertrouwde sport-vereniging. Het is dan mogelijk een afdeling aangepast sport te starten. De genoemde instanties kunnen u helpen met het opzetten, opleiden en meefinanciëren van nieuwe sportactiviteiten. September is de maand van het aangepaste sporten. Veel verenigingen organiseren open dagen en proeftrainingen. U kunt dan kennis maken met de sport, trainers en sporters. Kinderen kunnen bij elke vereniging starten met een proefperiode. Aan die proefperiode zijn geen kosten verbonden.

Er zijn nog een aantal websites binnen het aangepast sporten waar u informatie kunt vinden:

Een aantal leerlingen van de Waterlelie sporten met veel plezier bij deze verenigingen.

Veel mensen gaan naar een sportschool om aan hun conditie te werken. Dit is ook mogelijk voor mensen met een handicap. Een sportschool voor aangepast sporten is de organisatie Fitkids. Er zijn mogelijkheden door heel Nederland.
Voor meer informatie www.fitkids.nl

Share This