Selecteer een pagina


Het stagebureau is onderdeel van de VSO afdeling van de Waterlelie en richt zich m.n. op arbeidstoeleiding. Bij alle leerlingen, waarvoor de Waterlelie eindonderwijs verzorgt, wordt op 15 jarige leeftijd een assessment stagegeschiktheid afgenomen. Het assessment heeft tot doel om zicht te krijgen in de arbeidsvaardigheden en sociale vaardigheden van de leerling. Het assessment wordt afgenomen door de stagecoachen Hans May en Cors Jaquet.

Het assessment stagegeschiktheid bestaat uit verschillende onderdelen en proeven:

  • Belangstellingsonderzoek (Arbeidsinteressetest)
  • Persoonlijke interesses (Schoolvragenlijst)
  • Sociale vaardigheden (Rollenspel kennismaken en solliciteren)
  • Beoordeling van de groepsleerkracht en/of vakdocent

Naar aanleiding van het assessment wordt in samenspraak met de leerling en de groepsleerkracht besproken welke stage het meest geschikt is voor de leerling.

Hierbij wordt onderscheidt gemaakt tussen drie stages:

  • Interne Stage is een stage binnen de Waterlelie
  • Groepsstage is een praktijkles op locatie waarbij een stagebegeleider van de Waterlelie met een groepje leerlingen werkzaamheden verricht bij o.a. de manege van de Cruquiushoeve, Intratuin in Cruquius, Restaurant Johanna’s Hof in Bakkum, het woon-zorgcentrum Reinaldahuis in Haarlem. Wekelijks gaan de leerlingen onder leiding van de stagebegeleider naar de leer-werkplek voor de duur van een half jaar. Gezamenlijk vertrekken de stagebegeleider en de stageleerlingen vanaf school met het Waterleliebusje naar de stageplaats.
  • Individuele stage Hierbij gaat de leerling zelfstandig naar de stagewerkplek en verricht daar 1 of 2 dagen per week werkzaamheden zoals o. a. in de fietsenwerkplaats de Wolkenfietser in Haarlem, restaurant La Place in Rotterdam, de poezenboot in Amsterdam, de kringloopwinkel in Santpoort, de zorgboerderij in Hoofddorp. Gemiddeld bezoekt de stagecoach van de Waterlelie de stagiaire 1x per maand op de werkplek.
Terug
Share This