Selecteer een pagina

AV&T staat voor Arbeidsvoorbereiding & Training. Binnen de Waterlelie is er een ruimte van ± 200 m2 ingericht als praktijkruimte, dit wordt het AV&T lokaal genoemd.

Leerlingen uit VSO 1, VSO 2 en IBL kunnen zich hier oriënteren en ervaring opdoen in een achttal gesimuleerde leer-werkplekken met werkzaamheden op diverse gebieden.

 

 

 

  1. Administratie
  2. Wasverzorging
  3. Schoonmaak
  4. Textiel
  5. Productie & techniek
  6. Schooldienst (klussen voor de school)

Uw kind ontwikkelt specifieke vaardigheden bijvoorbeeld op het gebied van werken in de schoonmaak waarbij  leerlingen in eerste instantie leren om hun eigen leefomgeving te kunnen schoonhouden. Hierbij kunt u denken aan het schoonmaken van het interieur, stofwissen en het moppen van vloeren, en het schoonmaken van het toilet.

Ook leert uw kind algemene werkvaardigheden die te maken hebben met een goede werkhouding en sociale vaardigheden zoals samenwerken, instructie kunnen accepteren, tempo maken en zelfstandig een taak kunnen uitvoeren.

Leerlingen krijgen een tot twee lessen  per week in het AV&T lokaal zodat ze voorbereid worden op  arbeid.

In het AV&T lokaal wordt gewerkt met opdrachtkaarten. Op de kaart staat de opdracht met daarbij een stappenplan. De leerling kan aan de hand van plaatjes of foto’s en de tekst zien hoe de opdracht uitgevoerd moet worden.

In het AV&T lokaal werken de leerlingen onder begeleiding. Buiten het AV&T lokaal kunnen leerlingen ook praktijkervaring opdoen in de klein- & horecakeuken en in de tuin & kas.

Terug
Share This