Selecteer een pagina

Leerlingen in het VSO starten allemaal in het eerste of tweede jaar met interne stage schoonmaak. De leerlingen houden een deel van de school schoon.

Het uitgangspunt van deze stage is kinderen leren schoonmaken zodat ze in de toekomst in staat zijn mee te helpen bij het schoonhouden van hun woning/werkplek.

Leerlingen leren ook methodisch werken en leren sociale vaardigheden.

De certificering schoonmaak in de groothuishouding is gericht op leerlingen die gaan werken binnen de zorg/horeca/schoonmaak.

Het is erg belangrijk dat er in deze werkvelden hygiënisch gewerkt wordt. De leerlingen leren te werken op een methodische wijze. Elke schoonmaakactiviteit heeft zijn eigen volgorde en materialen. De leerlingen leren ook op welke wijze ze ergonomisch moeten werken.

Tevens leren de leerlingen op welke wijze ze moeten om gaan met de mensen die werkzaam zijn in het kantoor/bedrijf/instelling waar ze schoonmaken.

De stage is binnen de school. De leerlingen maken onder begeleiding van de stagebegeleider het eigen schoolgebouw schoon. Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen taak. De taken worden verdeeld voor aanvang van de stagedag. De theorie wordt op die dag in de praktijk gebracht. Het is ook mogelijk stage te lopen op een ander stageadres.

Eén keer per jaar kunnen de leerlingen op gaan voor de certificering. Ze ontvangen het certificaat ‘Schoonmaken in de groothuishouding’ na een praktijktoets gecombineerd met theorievragen.

Inmiddels hebben 3 groepen leerlingen met succes de toets gedaan. Het certificaat dat de kinderen krijgen is erkend door de schoonmaakbranche.

Terug
Share This