Selecteer een pagina

De Waterlelie is er trots op een Gezonde School te zijn

Voor veel leerlingen van De Waterlelie is bewegen nog belangrijker dan voor leerlingen die regulier onderwijs volgen. De medicatie die leerlingen met epilepsie gebruiken, heeft pittige bijwerkingen. Bewegen heeft een positieve invloed op het leren en het fysieke welzijn van de leerlingen. Veel leerlingen worden met een busje naar school gebracht, waardoor ze heel wat beweging mislopen.

Mede dankzij het nieuwe kunstgrasveld, de invoering van het “spel van de week” en de inrichting van de schoolpleinen, heeft De Waterlelie voor het vignet de Gezonde School het themacertificaat ’bewegen en sport’ behaald. De leerlingen krijgen, naast minstens twee keer per week een gevarieerde gymles, aanvullende bewegingsactiviteiten aangeboden om het leren te bevorderen.

Het Vignet “Gezonde school“ is drie jaar geldig en de school is al ver met het behalen van enkele van de overige themacertificaten, zoals: Relaties & Seksualiteit, Fysieke veiligheid & Welbevinden en Sociale Veiligheid. In de toekomst hopen we ook het themacertificaat Voeding te behalen. Naast de tuinlessen die de leerlingen uit het SO & VSO volgen, wordt er door de leerlingen van het VSO voor hun medeleerlingen en voor de teamleden op 4 dagen in de week een gezonde lunch verzorgd, waarbij zoveel mogelijk groenten uit de eigen schooltuin voor worden gebruikt.

De Waterlelie, gelegen op het terrein van SEIN biedt speciaal onderwijs aan leerlingen met een ’intensieve hulpvraag’. De meeste leerlingen, zo’n tachtig procent, hebben epilepsie of een neurologische aandoening. Maar ook leerlingen met een chronische ziekte, een lichamelijke beperking of leerlingen die zeer moeilijk lerend zijn komen, soms van buiten de provincie, naar Cruquius. De Waterlelie telt ongeveer honderdveertig leerlingen, waarvan negentig leerlingen voortgezet speciaal onderwijs volgen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze speciale school? Als u door bovenstaand menu bladert vindt u alle informatie over onze school. Mocht u informatie niet kunnen vinden, neemt u dan contact met ons op .

Share This