Bron: Radio 105

Maandag is het de Europese Dag van de Epilepsie, en basisschool De Waterlelie in Cruquius bestaat 75 jaar.

Ter gelegenheid hiervan vierden de leerlingen van de school De Waterlelie een feestje.Zo was er voor de leerlingen onder het motto: ‘heb hart voor epilepsie’ een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Alle leerlingen stonden om half elf op het schoolplein klaar met een hartvormige ballon in hun hand. Het is geen toeval dat deze ballon hartvormig is, en deze dag zo dichtbij Valentijn ligt. Valentijn is namelijk de beschermheilige van mensen met epilepsie.

Na het zingen van het speciaal geschreven jubileumlied werden de ballonnen onder luid gejoel losgelaten. De ballon van de leerling die uiteindelijk het verst komt in Europa krijgt een prijs. Vervolgens gingen de leerlingen naar binnen, waar iets lekkers voor ze klaarstond.

De Waterlelie is een expertisecentrum voor leerlingen met epilepsie en andere neurologische en chronische aandoeningen. Deze school is van oorsprong een ziekenhuisschool. Inmiddels bestaat deze school dus al 75 jaar en telt zo’n 150 leerlingen. Naast de ballonnenactie gaat de school het 75-jarig jubileum vieren met een cultuurmaand. Ook is er een reünie met oud-leerlingen en oud-leraren georganiseerd.

Share This