Wij zoeken jou!!

Heb jij een groot onderwijshart en kun je over de bestaande onderwijskaders heen kijken? Ben jij die gedreven en enthousiaste professional die een uitdaging zoekt in het speciaal onderwijs? Dan is deze baan iets voor jou.

Groepsleerkracht OZA-groep (0,60 fte)

De Waterlelie is een school voor speciaal onderwijs in het centrum van de Randstad. Het Onderwijs-Zorgarrangement (OZA) is een samenwerking van school De Waterlelie met de Dagbesteding van SEIN, waarbij leerlingen tussen de 4 en 18 jaar met epilepsie of een neurologische aandoening onderwijs in combinatie met dagbesteding aangeboden krijgen.

  • Je bent in het bezit van een PABO-diploma,
  • Je hebt ervaring met het geven van onderwijs aan leerlingen met een ontwikkelingsachterstand,
  • Je ziet een uitdaging in het omgaan met leerlingen met zeer complex gedrag.

Profieltekst leerkracht OZA-groep

Het OZA is opgericht omdat deze groep leerlingen wegens hun complexe problematiek niet meer binnen een reguliere onderwijssetting kunnen functioneren, terwijl ze nog wel baat hebben bij onderwijs. Anderzijds zijn er ook kinderen binnen de dagbesteding die baat hebben bij het opdoen van vaardigheden in een onderwijssetting, mits dat plaatsvindt in een aangepaste, beschermde omgeving.

Alle leerlingen binnen het Onderwijs-Zorgarrangement (OZA) hebben een specifieke onderwijs-en zorgbehoefte. Deze leerlingen hebben veel baat bij een schoolse setting, waarbij perspectief geboden kan worden op praktisch-didactische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit vraagt een nauwe samenwerking tussen school en dagbesteding, waarbij het beste van beide werelden wordt ingezet om deze leerlingen zo goed mogelijk te ondersteunen. De OZA-groep biedt een combinatie aan van didactische lessen, praktijklessen, sociaal emotionele ontwikkeling en begeleiding op maat, in een kleinere schoolse setting dan de reguliere klassen van De Waterlelie. Het onderwijsprogramma sluit aan bij de individuele mogelijkheden van de leerling op gebied van werktempo, mate van te verdragen druk en prestatie en sluit aan bij de interesse en belevingswereld van de leerling. Het programma binnen de OZA-groep is kind-volgend.

Aan jou de taak om beide werelden samen te brengen en een uitdagend onderwijsaanbod voor onze leerlingen te ontwikkelen. Je geeft les en je geeft leiding aan klassenassistenten en/of medewerkers van het Dagbestedingscentrum van SEIN, om gezamenlijk met hen én ouders én verzorgers aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van de leerlingen.
Voor de vacature is de gewenste startdatum zo spoedig mogelijk.

Voor vragen neem je contact op met mv. J. van Veen op tel. nr. 06 – 1911 4446 of 023 – 548 3333.

Je sollicitatiebrief met CV kun je mailen naar Jean Paul Bourguignon, P&O adviseur jp.bourguignon@dewaterlelie.net.

Aansluitend plannen wij de sollicitatiegesprekken in nader overleg.

 

Deel deze informatie

Deel dit met mensen die er belang bij hebben