In tegenstelling tot voorgaande jaren is er dit jaar geen Kunst- en Cultuurmaand op de Waterlelie. In plaats hiervan komt er een afsluiting van het hele Kunst-en Cultuurproject in de vorm van een tentoonstelling op de Waterlelie. Hiervoor maken de groepen werkstukken o.l.v. beeldend kunstenaar Jaap Velserboer. Het thema hierbij is BOUWEN. Hij geeft drie workshops aan de deelnemende groepen in de weken 3, 7 en 12.

Naast het thema van het gehele project sluit Jaap zoveel mogelijk aan bij de leerlijn in de groep op dat moment. (dat is ook een essentieel onderdeel van het hele project).

Tijdens deze lessen maken de groepsleerkrachten, assistenten en/of leerlingen foto’s of filmpjes met de klasse-mobiel. Dit laatste materiaal wordt gebruikt voor de “making of”-presentatie die iedere groep tijdens de tentoonstelling geeft. De afsluiting, tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 15 mei ‘s middags, waarvoor o.a. de ouders worden uitgenodigd. (Met de werkgroep en met Jaap gaan we nog aan de slag om de tentoonstelling vorm te geven met theater, muziek e.d.)

Een indruk van Jaaps werk staat in de vitrinekast in de personeelsruimte van de school, dit is werk van de workshops die hij gaf aan het personeel van de Waterlelie. Bekijk op You Tube diverse filmpjes van Jaap’s werk en werkwijze.

Deel deze informatie

Deel dit met mensen die er belang bij hebben