Selecteer een pagina

leerlingen met een intensieve hulpvraag staan centraal

Welkom op de website van de waterlelie

De waterlelie is dé school voor speciaal onderwijs in het centrum van de Randstad. Ons onderwijs is voor leerlingen van 4 – 18 jaar die meer ondersteuning nodig hebben om tot bloei te komen. Bij de Waterlelie staat een brede ontwikkelingsstimulering ten behoeve van de zelfredzaamheid en de leerontwikkeling centraal.

Kennismakingsgesprek

LEERLINGEN MET EEN INTENSIEVE HULPVRAAG STAAN CENTRAAL

De waterlelie is de school voor speciaal- en voortgezet speciaal onderwijs in het centrum van de Randstad.
Ons onderwijs is voor leerlingen van 4 – 18 jaar die meer ondersteuning nodig hebben om tot bloei te komen.
Bij de Waterlelie staat een brede ontwikkelingsstimulering ten behoeve van de zelfredzaamheid en de leerontwikkeling centraal.

LEERLINGEN MET EEN INTENSIEVE HULPVRAAG STAAN CENTRAAL

Welkom op de website van
de Waterlelie

De waterlelie is de school voor speciaal onderwijs in het centrum van de Randstad.
Ons onderwijs is voor leerlingen van 4 – 18 jaar die meer ondersteuning nodig hebben om tot bloei te komen. Bij de Waterlelie staat een brede ontwikkelingsstimulering ten behoeve van de zelfredzaamheid en de leerontwikkeling centraal.

Kennismakingsgesprek

Onze leerlingen

Leerlingen met epilepsie, een neurologische aandoening, een chronische ziekte, een lichamelijke beperking (LG) en zeer moeilijk lerende leerlingen zijn welkom bij ons. Ook kan er sprake zijn van een een combinatie van verschillende beperkingen.
Wij zien en kennen de mogelijkheden.

De Waterlelie een Gezonde School

Voor veel leerlingen van De Waterlelie is bewegen nog belangrijker dan voor leerlingen die regulier onderwijs volgen. De medicatie die leerlingen met epilepsie gebruiken, heeft pittige bijwerkingen. Bewegen heeft een positieve invloed op het leren en het fysieke welzijn van de leerlingen. Veel leerlingen worden met een busje naar school gebracht, waardoor ze heel wat beweging mislopen.

SCHOOLSTANDAARD

De Vijf Leerroutes

De Waterlelie heeft een schoolstandaard met vijf leerroutes waarin de uitstroomprofielen vervolgonderwijs voor het SO c.q. uitstroomperspectieven voor het VSO beschreven staan.

De schoolstandaard is opgesteld op basis van het doelgroepenmodel en het te verwachten leerrendement binnen de leerroute. De leerling wordt geplaatst in één van de leerroutes van de schoolstandaard. De schoolstandaard bepaalt voor een groot deel op welk niveau de leerling werkt en welk onderwijsaanbod hij of zij krijgt.

Binnen de afdeling SO worden de leerroutes 2 T/M 5 aangeboden, binnen de afdeling VSO de leerroutes 1 T/M 4.

Over de afdelingen

Afdeling SO

Landelijk Werkverband Onderwijs en epilepsie

LWOE

“De ambulant onderwijskundig begeleiders van het Landelijk Werkverband Onderwijs en Epilepsie (LWOE) adviseren en begeleiden kinderen en jongeren met epilepsie in heel Nederland.

Dit geldt voor het basisonderwijs (BaO), het speciaal basisonderwijs (SBO), het speciaal onderwijs (SO), het voortgezet onderwijs (VO), het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) en het voortgezet speciaal onderwijs (VSO).

Samen met de betrokken leerkracht(en), intern begeleiders, schoolleiders, medische professionals en de ouders van deze leerlingen wordt een doelgerichte aanpak opgesteld. Hier leest u meer over onze aanpak en vindt u de gegevens van onze ambulant onderwijskundig begeleiders.

kalender

Vakanties

15

Juli

Zomervakantie

De eerste schooldag is 26 augustus.

.

Vakantierooster 2019-2020

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

21

Juli

Studiedagen

Woensdag 21 T/M vrijdag 23 augustus 2019 is de school i.v.m. studiedagen gesloten.

Event Info
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

21

Oktober

Herfstvakantie

ma. 21 oktober T/M vr. 25 oktober 2019

Event Info
Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Vacatures

Groepsleerkracht WTF 0,4 – 1,0 

De Waterlelie is een school voor speciaal onderwijs voor leerlingen van 4 tot ongeveer 18 jaar, die meer ondersteuning nodig hebben om tot bloei te komen. Bij onze leerlingen die moeilijk lerend zijn, is vaak ook epilepsie...

Open sollicitatie

Heb je na het lezen van informatie op onze site het idee dat je op onderwijskundig of onderwijsondersteunend gebied iets kunt betekenen voor onze kinderen en ons team stuur dan een open sollicitatiebrief, met je CV, naar:...

Contactgegevens

Spieringweg 801
2142 ED Cruquius
E-mail:

De administratie is telefonisch bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08:15 tot 16:30 uur, en woensdag van 08:15 uur tot 16:00 uur.

Buiten de openingstijden kunt u uw boodschap inspreken op het antwoordapparaat.

Uitgezonderd vakanties en vrije dagen.

Tel: 023-548 33 33
Fax: 023-548 33 39
Brinnummer – 05PE

Let op!  Er geldt een parkeerverbod op de taxiparkeervakken grenzend aan de school.

gedragsprotocol de waterlelie

Dit protocol is bedoeld om voor leerlingen, ouders, medewerkers en andere direct betrokkenen een veilige en voorspelbare situatie en omgeving te creëren. Het protocol vormt de leidraad voor het handelen van de medewerkers wanneer sprake is van grensoverschrijdend gedrag. Wat altijd meegenomen wordt in het handelen is het gegeven dat De Waterlelie een school is met een specifieke doelgroep leerlingen. Elke situatie die zich voordoet wordt binnen deze specifieke context van de school getoetst aan het protocol.
Het Veiligheidshandboek van de Waterlelie [PDF]

Download het Gedragsprotocol van De Waterlelie [PDF]

Share This