Ben je op zoek naar een uitdaging op het gebied van speciaal onderwijs (SO/VSO) en wil je je inzetten
voor leerlingen die extra ondersteuningsbehoefte hebben? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vakleerkracht Groen (WTF 0,6 tot 0,8)

Wie zijn wij?

De Waterlelie is een school voor speciaal onderwijs in de Haarlemmermeer, tussen Haarlem en Hoofddorp in gelegen. Ons onderwijs is voor leerlingen van 4 tot ongeveer 18 jaar, die meer ondersteuning nodig hebben om tot bloei te komen. Bij onze leerlingen die (zeer) moeilijk lerend zijn, is vaak ook epilepsie en/of een andere neurologische aandoening, een chronische ziekte en/of lichamelijke beperking vastgesteld. Onze leerlingen hebben een grote sociaal emotionele ondersteuningsbehoefte. Onze gezinnen hebben te maken met een vergrote draaglast/ een kind dat extra zorg nodig heeft.

Wat ga je doen?

Als vakleerkracht Groen geef je les aan leerlingen vanaf groep 8 t/m de 3e klas in het VSO, waarbij je ondersteund wordt door de groepsleerkracht en klassenassistent van de groep.
Je geeft een doelgerichte instructie in het tuinlokaal, waarna je met de leerlingen aan het werk gaat in de tuin en kas. Aan het einde van je les evalueer je met de leerlingen de door jou gestelde doelen van de les. Je weet hoe je onze leerlingen moet bereiken, door hen gedifferentieerde lessen aan te bieden, waarbij je gebruik maakt van gevarieerde, activerende werkvormen.
Een aantal leerlingen zal tijdens het vierde leerjaar in het VSO van De Waterlelie in staat zijn het officiële certificaat ‘Werken in het groen’ te behalen. Jij weet hoe je daar in je lessen naar toe moet werken en kunt de leerlingen hier optimaal op voorbereiden. De andere leerlingen nemen kennis van de lesinhoud en oefenen vakinhoudelijke (arbeids-)vaardigheden.

Wat we van je verwachten

Wij zoeken een enthousiaste collega:

  • met een sterke persoonlijkheid, die affiniteit en bij voorkeur ervaring heeft met onze doelgroep;
  • die het plezier in de beleving van de natuur en werken in het groen aan onze unieke leerlingen met een verstandelijke beperking als vanzelfsprekend overbrengt;
  • die bereid is mee te werken aan een brede inzetbaarheid en bereid is om in een multidisciplinair team te werken.

Je beschikt over:

  • een afgeronde en relevante HBO-opleiding (je hebt een PABO-diploma of een tweedegraads onderwijsbevoegdheid in de richting van land- of tuinbouw of je bent in het bezit van een diploma in het Hoger Agrarisch Onderwijs/HAO);
  • de nodige pedagogische, didactische én vakinhoudelijke kennis en vaardigheden om de mogelijkheden van onze leerlingen optimaal tot bloei te laten komen. Je geniet van kleine stapjes in de ontwikkeling van de leerlingen.

Wat we bieden

De werktijdfactor (wtf) varieert tussen de 0,6 en 0,8 fte (definitieve wtf n.o.t.k.). Inschaling is conform de CAO-PO: schaal LC, minimaal € 3.019,– en maximaal € 5.329,–) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Dienstverbandvorm wordt in overleg bepaald (afhankelijk van relevante werkervaring direct vast of tijdelijk met uitzicht op vast dienstverband). 
De Waterlelie kent een structurele eindejaarsuitkering van 8,33% en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsregeling, bedrijfsfitness en een breed scala aan interne trainingen/opleidingsactiviteiten via ons leermanagementsysteem KOOS en GoodHabitz.

De sollicitatieprocedure

Je motivatiebrief en CV kun je z.s.m. mailen naar:
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Informatie

Voor inhoudelijk informatie over de vacature kun je op dinsdag t/m vrijdag contact opnemen met Maren Parmentier, adjunct-directeur VSO: 06-43238759.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

School de waterlelie

Spieringweg 801
2142 ED Cruquius

bereikbaarheid van de school

van maandag T/M vrijdag
van 08.15 uur tot 16.30 uur

Share This